Jubileum

2018 is voor Cantiago een feestjaar: we vieren ons tienjarig jubileum! Wat in 2008 begon als een initiatief van een aantal enthousiaste zangliefhebbers, is uitgegroeid tot een serieus en gewaardeerd kamerkoor. Een koor waar musiceerplezier en het uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige muziek hand in hand gaat.

Sinds de oprichting hebben we al diverse fijne projecten gedaan: Bach-cantates, Requiems van Brahms en Finzi, Scandinavische muziek, Festivals of Lessons & Carols en nog veel meer. We waren zelfs op tv te bewonderen, tijdens een uitzending van het EO-programma ‘Nederland Zingt’.

Ons jubileumjaar gaat natuurlijk ook gepaard met de nodige muzikale activiteiten. Zo werken we aan een jubileumconcert in onze ‘thuishaven’: de Utrechtse Jacobikerk. Tijdens dit concert staat het schitterende Magnificat van Johann Sebastian Bach centraal. Die avond voeren we ook een jubileumcompositie uit, speciaal voor de gelegenheid geschreven door Geerten Liefting. De datum voor dit concert wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Maar eerst … gaan we naar Engeland! Daar werken we op woensdag 30 mei mee aan de Choral Evensong in Canterbury. Dat gaat ongetwijfeld een bijzondere belevenis worden – we kijken er erg naar uit. In onze koffers zit onder andere muziek van Nederlandse bodem: het monumentale Magnificat van Hendrik Andriessen en het levendige Nunc dimittis van Jaap Dragt. Omdat we graag het nuttige met het aangename verenigen, gaan we het tijdens deze reis natuurlijk ook gezellig maken – in de pub, in de tearoom of anderszins. England, here we come!

Op onze website en onze Facebook-pagina zullen we uitgebreid verslag doen van onze jubileumactiviteiten, dus blijf ons in de gaten houden!