Voorverkoop Concertkaarten

“Miserere. Muziek voor de passietijd.”

De tijd voor Pasen is in de christelijke traditie een tijd van inkeer. Deze zogenaamde Vastentijd of Veertigdagentijd heeft prachtige muziek voortgebracht die helpt bij deze inkeer.
Denk alleen maar aan de verschillende passies van o.a. Bach. In dit concert brengt kamerkoor Cantiago een ingetogen programma met moderne muziek van John Tavener, Rudi Tas en Ola Gjeilo en sobere a cappella Renaissancemuziek van de Victoria, Byrd, Tallis en Händl. De twee ‘hoofdgerechten’ van dit programma zijn werken voor koor en cello, die zelden worden uitgevoerd.
Het ‘Miserere’ van de Belgische componist Rudi Tas is een aangrijpend werk waarin hij de tekst uit psalm 51 toonzet, dan weer met ijle klanken, gevolgd door fortissimo uitroepen. Van een heel andere orde is ‘Svyati’ (Holy One) van John Tavener.

Dit in het Kerkslavisch geschreven werk is geworteld in de liturgische traditie van de Orthodoxe kerk. Deze tekst wordt o.a. gezongen bij begrafenissen, op het moment dat het lichaam de kerk wordt uitgedragen. In deze compositie zijn cello en koor in dialoog met elkaar, de cello representeert de rol van priester, ofwel het Ikoon van Christus. ‘Svyati’ wordt gevolgd door een prachtige zetting van de tekst ‘Ecce quomodo moritur justus’ (Zie hoe de rechtvaardige sterft) van Jacob Händl, waarmee tevens het concert wordt afgesloten.

In het hart van het programma klinken de klaagzangen van Jeremia. Deze hebben in de Goede Week een centrale rol in de diensten. Vele componisten schreven toonzettingen van deze liederen. Zo ook de Spaanse componist Tomas Luis de Victoria. Sober, maar expressief tegelijkertijd. Tijdloos en van een pure schoonheid.

We heten u van harte welkom voor dit prachtige programma op zaterdag 4 april 2020 om 20.15 uur in de Jacobikerk in Utrecht.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 10,00. Aan de deur zullen de kaarten € 12,50 kosten. Koop hieronder uw kaarten in de voorverkoop. 

Kies het aantal kaarten dat u wilt aanschaffen en klik op bestel nu om naar de betaalpagina te gaan.

Totaal € -

Let op, alle bestellingen worden handmatig verwerkt. Daardoor kan het tot 48 uur duren voordat u de bevestiging ontvangt. Wel besteld maar geen mail ontvangen? Neem contact op via info@cantiago.nl